Oct 14, 2008

Και αυτοί στον κόσμο τους.....

H δράση τοποθετείται στο 2000 μ.Χ (τρόπος του λέγειν, σίγουρα και παλιότερα). Όλη η υφήλιος έχει παραδοθεί στα στρατεύματα της παγκοσμιοποίησης...όλη? Όχι όλη! Ένα μικρό χωρίο σε μία άκρη της Μεσογείου συνεχίζει όχι απλά να αντιστέκεται, αλλά να μην παίρνει χαμπάρι τί γίνεται. Το αντίστοιχο γαλατικό χωρίο θυμίζει προπύργιο της ρωμαικής αυτοκρατορίας μπροστά του.

Πρωί λοιπόν στο μικρό μας χωριουδάκι. Ενώ καπνοί από μάχες και πολιορκίες αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, ένω οι ήχοι από ογκόλιθους που αποχαιρέτησαν τους καταπέλτες τους για να διαλύσουν κάποια τείχη, σκίζουν τον αέρα, ενώ όλα φαίνονται πως ίσως και να αλλάξουν στην ρωμαικοοικονομική αυτοκρατορία, οι ήρωες μας μαζέμενοι στην αγορά του χωριού ζουν τη δική τους καθημερινότητα.
Ο Γιωργακίξ κυνηγάει τον Ρουσοπουλίξ με ένα σάπιο ψάρι της οικογενείας Μοναχούς-Επιχειρημάτιους που μόλις έχει ψαρέψει από την λίμνη Πουστονίδα και του έχει πουλήσει. Ο Κακοφωνίξ με καλεσμένους τους φίλους του Pretenderix, Τhirtyleafopoulix και λοιπούς κωλοβ(Φ)άρδους συνθέτουν ανέμελοι προσπαθώντας να ανακαλύψουν μία νέα αρμονική στα όρια του φάλτσου. Ο αρχηγός Κωστακίξ επιπλήτει τους βαστάζους του Voulgarakix και Ηorseskoufix γιατί τους έπεσε η ασπίδα και τσαλακώθηκε η εικόνα του στους κατοίκους του χωριού.
-Αρχηγέ έχεις παχύνει πολύ...κοψομεσιαστήκαμε,δεν αντέξαμε,, κόψε λίγο την μάσα.
Ο μικρός Τσιπρίξ παίζει με τα καινούρια του παιχνίδια και πετάει πετραδάκια με τη σφεντόνα του στον μπαμπά του φωνάζοντας πως δε θέλει να πάει για μάθημα με τον νέο δάσκαλο που πληρώνεται 5 σηστέρσια την ώρα, ενώ ο McEdonix τσακώνεται με τον άλλο χοντρό ( ή μάλλον απλά εύσωμο) Οβελίξ για το αν το γουρουνόπουλο που μόλις πιάσανε έχει μεγαλώσει σε ελληνικά, μακεδονικά, νεομακεδονικά, βορειομακεδονικά λειβάδια.

Κάπως έτσι κυλάει η καθημερινότητα στο ανυπότακτο, μικρό χωριό, χωρίς να αγγίζει τίποτε τους μικρούς μας γαλάτες, μόνο το άγχος μήπως πέσει το στέγαστρο Καλατράβα στα κεφάλια τους.... Αλλά μήπως είδε κανείς τον Αστερίξ???? Αυτός προφανώς θα εμφανιστεί το βράδυ σε κάποιο τηλεπαιχνίδι....Και αν ρωτάτε για τον δρυίδη μας, αυτός πήρε τη μαρμίτα του και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.....Δεν είναι τελικά τρελλοί οι Ρωμαίοι.....απλά είναι αλλού ( όπως πάντα ) οι Τρ-έλληνες!!!!

1 comment:

stelios said...

Ο σκοπός είναι να βλέπεις και τι μαλακίες σου γράφουν οι άλλοι.